مجری ذی صلاح ساختمان کیست ؟
ژانویه 28, 2023مدیریت پیمان در واقع نوعی از همکاری میان کارفرما و پیمانکار در قالب قرارداد مدیریت پیمان است که در آن پیمانکار تعهد دارد که مدیریت و اجرای کل پروژه را در قبال درصدی از کل هزینههای پروژه به عنوان درصد مدیریت پیمان، انجام دهد. در حقیقت مدیر پیمان یا پیمانکار در این قرارداد، مسئولیت کامل اجرا و ساخت ساختمان از صفر تا صد را عهده دار است و کارفرما یا همان مالک و سرمایهگذار، مسئول تامین منابع مالی آن پروژه خواهد بود.
گروه ساختمانی مانکس با توجه به توان اجرایی بالایی که طی سالها فعالیت در حوزه صنعت ساختمان، کسب نموده است، میتواند مدیریت ساخت پروژههای مدیریت پیمان را با بیشترین بازدهی وبالاترین کیفیت طراحی و اجرا بپذیرد.
سطح کیفیت پروژههای مدیریت پیمان مطابق با استانداردهای مجموعه مانکس و همانند پروژههای شخصی مجموعه خواهد بود و این مطلب بیشترین ارزش افزوده را برای مالک یا سرمایه گذار پروژه ایجاد خواهد کرد. تمامی تلاش ما در گروه ساختمانی مانکس این است که آثاری فاخر و پیشرو در عرصه طراحی و اجرا به این صنعت ارائه کنیم و این هدف را به هیچ عنوان مغلوب اهداف مالی و سودآوری اقتصادی نخواهیم کرد.
شرکت یا شخص طرف قرارداد مدیریت پیمان باید دارای دانش و صلاحیت کافی در انجام مراحل پروژه مانند مدیریت فنی، اجرائی، مالی و اداری پروژه باشد.
سه شخص حقیقی یا حقوقی در قرارداد مدیریت پیمان وجود دارد: کارفرما، پیمانکار و مشاور و هر کدام وظایف متفاوتی در قرارداد برعهده دارند.
مشاور، فرد یا شرکتی است که مسئولیت تهیه نقشه های فنی و نظارت بر اجرای پروژه طبق نظر کارفرما را دارد.
در قرارداد مدیریت پیمان، پیمانکار تمام یا بخشی از مسئولیتهای اجرای ساختمان و پروژه را بر عهده می گیرد. در این قراردادها مسئولیتها بین کارفرما، مشاور و پیمانکار تقسیم می شود.
ارتباط با گروه ساختمانی مانکس
پیمانکاران، شرکتها ، دفاتر و فروشندگان تجهیزات و مصالح ساختمانی
جهت همکاری با گروه مانکس میتوانند رزومه، کاتالوگ، بروشور و یا لیست قیمت خود را با پرکردن فرم زیر ارسال نمایند.
قرارداد مدیریت پیمان شامل چه مواردی است؟
- مدیریت فنی و مهندسی، اجرایی، اداری، مالی پروژه توسط پیمانکار
- ساخت و ساز و اجرای پروژه
- تهیه انواع تجهیزات و مصالح ساختمانی
- اجاره و خرید ابزار و ماشین آلات
- انعقاد قراردادهای پیمانکاری جزء
- انجام کلیه عملیات اجرایی و فنی و مهندسی و الکترونیکی پروژه
- نصب و راه اندازی تجهیزات از جمله سیستم های برقی، سرمایش، گرمایش و ...
- اجرای پروژه در زمانبندی مشخص شده در مدت مدیریت پیمان
- اصلاح ایرادات احتمالی
- نهایی کردن بخش مالی پروژه
برای دانلود نمونه قرارداد مدیریت پیمان + pdf و word، لینکهای زیر را کلیک نمایید:
تفاوت پیمان مدیریت و مدیریت پیمان
در مواردی، اصطلاح پیمان مدیریت و مدیریت پیمان بجای یکدیگر استفاده می شوند و یا با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند؛ اما هر کدام از این واژه ها موردی خاص را عنوان می کند.
پیمان مدیریت همانطور که در بالا اشاره کردیم نوعی قرارداد است بین سازندگان و مالکان زمین که برای ساخت و ساز منعقد می شود؛ و اما مدیریت پیمان به تخصص افرادی اشاره دارد که کار آنها برنامه ریزی و اجرای قراردادهای پیمان مدیریت است و این روند می تواند شامل: برنامه ریزی و زمانبدی کار، تأمین پیمانکاران جزء ، اداره امور مالی و تحویل پروژه باشد.
مدیریت پیمان به استراتژی و زیرکی تجاری بالایی نیاز دارد؛ یافتن موقعیت های اجرایی و تجاری مناسب و بهینه و انعقاد قراردادهای هوشمندانه در زمان بندی دقیق و طبق موازین مدیریت پروژه، می تواند بسیار مفید و منجر به موفقیتهای مالی بزرگی از سوی مدیریت پیمان گردد.
مدیر پیمان در مدیریت پیمان چه نقشی دارد؟
مدیر پیمان دارای نقش بسیار مهم و گسترده ای می باشد که از مرحله انعقاد قرارداد شروع می شود.
مدیر پروژه باید توانایی مدیریت طیف گسترده ای از مشاغل همچون مهندسان، نقشه برداران ساختمان، معماران، پیمانکاران، کارگران، کارشناسان ارگان های دولتی و خصوصی مثل شهرداری و اداره تأمین اجتماعی و ... را داشته باشد.
وظایف کارفرما در مدیریت پیمان چیست؟
- اخذ استعلامات مورد نیاز در ابتدای کار
- گرفتن تمامی مجوزهای لازم برای اجرای پروژه
- اتخاذ تصمیم برای موارد اساسی پروژه
- تأمین کلیه هزینهها
- انتخاب مشاور و مدیر پیمان
- تأیید نهایی قراردادها
وظایف مشاور در مدیریت پیمان چیست؟
- بررسی پروژه از جهت امکان سنجی
- تهیه نمودن طرح توجیهی پروژه
- تهیه نقشه های اجرائی
- انجام هماهنگیهای مورد نیاز بین کارفرما و پیمانکار
- بررسی قرارداد مدیریت پیمان که مابین کارفرما و مدیریت پیمان منعقد میشود.
- انجام نظارت بر اجرای پروژه
- بررسی عملکرد مدیر پیمان در طول اجرای پروژه
- نظارت بر انطباق نقشه ها و عملیات اجرائی
- در نظر گرفتن خواسته های کارفرما در اجرای پروژه
- نظارت بر پرداخت هزینهها
- نظارت بر خرید مصالح و تجهیزات
وظایف پیمانکار در مدیریت پیمان
- دارا بودن تجربه و مهارت لازم برای اجرای کار
- جذب و گزینش نیروهای اجرایی متخصص
- مشخص نمودن روشهای اجرا و برنامه ریزی برای اجرای پروژه
- مدیریت مالی پروژه
- مدیریت امور اداری (مانند مجوزهای کار، شهرداری، بیمه پروژه و کارکنان)
- مدیریت اجرایی سازه مانند گودبرداری،اجرای اسکلت سازه، اجرای نما و .... طبق ضوابط مقررات ملی ساختمان
- انجام هماهنگیهای لازم بین پیمانکاران جزء
- نظارت و کنترل اجرای پیمانکاران جزء و کلیه عوامل اجرایی
- انجام کلیه تعهدات در ساخت و ساز و اجرا نمودن پروژه بر طبق مقررات ملی ساختمان
- انجام پروژه طبق زمان بندی مشخص و تحویل پروژه در موعد معین شده
تفاوت مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت چیست؟
در مدیریت پیمان کارفرما توان مالی برای پرداخت کلیه هزینههای ساخت ساز را دارد اما در قرارداد مشارکت در ساخت مالک زمین یا کارفرما هزینههای مالی پروژه را بر عهده نمیگیرد و به همین دلیل پیمانکار با توجه به میزان هزینههایی که انجام میدهد با مالک در درصدی از پروژه شریک میشود.
مشارکت در ساخت نیز یکی از روشهای بسیار سودمند برای سرمایه گذاری در ساخت و ساز برای سازندگان میباشد و برای مالکینی نیز که هزینه لازم جهت ساخت و ساز را ندارد انتخاب مناسب و پربازدهی میباشد.
مزایای مدیریت پیمان در پروژه های ساخت و ساز چیست؟
1. کاهش هزینه ها
در قراردادهای مدیریت پیمان که برای اجرای ساختمان منعقد میگردد کلیه هزینههای ساختمان تدریجی و متناسب با هزینه اجرای پروژه توسط پیمانکار انجام میگیرد. تجربه و ارتباطات و آشنایی با مراکز اصلی و دست اول فروش محصول و دسترسی به پیمانکاران جزء کار کشته و منصف، کمک شایانی به بهرهوری و افزایش کیفیت پروژه خواهد نمود. در اینگونه قراردادها مدیر پیمان یک عضو از تیم کارفرما است که جلب رضایت و حفظ منافع کارفرما از اهداف اوست.
2. تسریع امور
مدیریت پیمان به علت داشتن تجربه در خصوص عملیات اجرائی و دسترسی به عوامل اجرایی حرفهای می تواند در زمان کوتاهتر و با هزینهای کمتر، پروژه را با کیفیت بالا تکمیل نماید. همانگی مدیر پیمان با پیمانکاران در اثر تجربه همکاری در پروژه های پیشین، در بالا بردن کیفیت و کاهش زمان اجرای پروژه تاثیر بسیار زیادی دارد.
از طرفی کارفرما نیاز نیست با تک تک پیمانکاران ارتباط برقرار کند و تنها با مدیر پروژه در ارتباط است.
3. بهتر اجرا شدن فرآیند ساخت و ساز
همانطور که اشاره شد مدیریت پیمان به دلیل داشتن تخصص و تجربه و مهارتهای مربوط به ساخت و ساز موجب بالا رفتن کیفیت اجرا میشود.
4. کم شدن مسئولیت های کارفرما
با تنظیم شدن مدیریت پیمان، مسئولیت مدیریت پروژه ازکارفرما سلب می شود و مسئولیت مسائل فنی، ایمنی، امور پیمانکاران جزء و ارتباط با همسایگان به عهده تیم مدیریت پیمان قرار داده می شود.
5. عدم نیاز به خدمات نظارتی مهندسین مشاور
به دلیل اینکه نظارت بر عملیان اجرایی همۀ پیمانکاران بر عهده مدیر پیمان می باشد دیگری نیازی به خدمات نظارتی مهندسی مشاور نمی باشد.
پیمانکاران جزء در قرارداد مدیریت پیمان به چه کسانی گفته می شود و چه مسئولیتهایی دارند؟
شرکت پیمانکار اصلی برای اینکه بتواند پروژه را در زمان تعیین شده و با کیفیتی مناسب ارائه دهد می بایست پروژه را به بخش های مختلف تقسیم نماید و هر بخش را به پیمانکاری دیگر تحت نظارت خود واگذار نماید.
به اینگونه پیمانکاران که از سمت پیمانکار اصلی منصوب می شوند پیمانکارن جزء یا دست دوم می گویند.
پیمانکاران جز می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد. قرارداد بین پیمانکار اصلی با پیمانکار جزء منعقد میگردد.
قرارداد مابین پیمانکار اصلی و پیمانکاران جزء باید به تأیید کارفرما نیز برسد؛ در غیر این صورت مسئولیت کلیه امور بر عهده مدیر پیمان خواهد بود.
از طرف دیگر اگر پیمانکار جزء کار خود را طبق قراردادی که با پیمانکار اصلی بسته است تحویل دهد و کارش مورد تأیید مهندسین مشاور باشد و اما پیمانکار اصلی وجه او را پرداخت ننماید؛ کارفرما می تواند مطالبات پیمانکار دسته دوم را با تأیید مهندس مشاور از محل مطالبات پیمانکار اصلی پرداخت نماید.
درصد مدیریت پیمان چگونه محاسبه می شود؟
در قرارداد مدیریت پیمان، مدیر پیمان درصدی مشخص از هزینه های اجرایی توافق شده از کارفرما دریافت میکند که به آن درصد مدیریت پیمان میگویند. میزان این درصد و امور اجرایی شامل این مورد به صورت دقیق در قرارداد مدیریت پیمان مشخص میگردد.
درصد مدیریت پیمان به مواردی همچون : مقدار زیربنا و حجم پروژه، میزان سرمایه گذاری، زمان لازم برای اجرای کار و نوع کار بستگی دارد.
درصد مدیریت پیمان در پروژهها حدوداً بین 8 تا 20 درصد در نوسان میباشد.
قرارداد مدیریت پیمان و نکات حقوقی آن
در پروژههای عمرانی یکی از موارد با اهمیت انعقاد قرارداد مدیریت پیمان و نکات حقوقی مؤثر در آن میباشد؛ همانطور که میدانیم پروژههای عمرانی پیچیدگیهای فنی و اجرایی زیادی دارند و در این پروژهها تخصصهای متنوعی نیز مورد نیاز است.
الزام برای هماهنگی طراحی در فازهای متفاوت معماری، سازه و تأسیسات و شرایط اجرایی، حجم زیاد فعالیتها، تعداد افراد، سازمانها و سایر صنایع درگیر در یک پروژه تمام این مواردی هستند که پیچیدگی و گستردگی پروژههای عمرانی را نشان میدهد.
قرارداد مدیریت پیمان از مهمترین انواعِ قرارداد پیمانکاری خدمات میباشد و در این مقاله می خواهیم تا به ذکر مفاد آن و نکات کلیدی این نوع قرارداد بپردازیم.
برای دانلود نمونه قرارداد مدیریت پیمان روی لینکهای زیر کلیک نمائید:
قرارداد مدیریت پیمان چیست؟
قرارداد مدیریت پیمان، قراردادیست که بر طبق آن کارفرما مدیریت اجرایی یک پروژه ساختمانی را به یک پیمانکار حقیقی یا حقوقی محول می کند. بجز کارفرما و پیمانکار، مشاور نیز در قرارداد مدیریت پیمان نقش مهمی دارد.
در قرارداد مدیریت پیمان فردی که هزینه پروژه را فراهم میکند و مالک پروژه میباشد کارفرما است که در طی قرارداد پیمانکاری مدیریت پیمان، کار را به پیمانکار حقیقی یا حقوقی یا همان مجری عملیات پیمانکاری با وظیفه اجرای تمام یا بخشی از پروژه بر اساس حکم قرارداد میسپارد.
اگر میخواهید مدیریت پیمان ساخت و ساز خود را به مجموعهای متعهد و حرفهای بسپارید توصیه میکنیم با گروه ساختمانی مانکس جهت مشاوره رایگان و اجرای پروژه تماس بگیرید.
از فرد مهم دیگر در قرارداد مدیریت پیمان مشاور است؛ اصلیترین مسئولیت مشاور در قرارداد مدیریت پیمان کم کردن و به حداقل رساندن ریسکها، خطرات فنی و عملیاتی پروژه و همچنین تضمین امنیت بیشتر مالی پروژه میباشد. مشاوران هم چنین نقش رابط بین خواستهها و نظرات کارفرما با پیمانکار را دارند و تلاش خود را برای اجرای بهتر پروژه ساختمانی با استفاده از طراحی نقشه ساختمان با بهترین کیفیت و طرحهای توجیهی پیمانکار انجام می دهد.
به همین دلیل انتخاب مشاور مناسب بوسیله کارفرما یکی از موارد مهم و تأثیرگذار است زیرا مشاوری که به درستی کار خود را در اجرای پروژه انجام میدهد سرعت انجام پروژه و امنیت مالی پروژه را به حداکثر میرساند و همچنین موجب به حداقل رسیدن ریسکها و اشتباهات عملیاتی و اجرایی میشود.
مدیر در روش مدیریت پیمان، مانند عضوی از تیم کارفرما است که بر طبق حق الزحمهای مورد توافق طرفین قرارداد یعنی مالک و سازنده و بدور از تمامی تمایلات سودجویانه موجود در پیمانکاری، خدمات مدیریت در زمان ساخت پروژه را انجام میدهد.
روش مدیریت پیمان به دنبال اصلاح روشهای مدیریتی برای اجرای ساختمان با هدف تسریع امور و کاهش هزینه ها و خسارات میباشد.
مفاد قرارداد مدیریت پیمان
در ابتدا عنوان قرارداد میآید و سپس مفاد آن که در زیر است، ذکر میشود:
ماده ۱ : مشخصات طرفین
ماده ۲ : موضوع قرارداد
ماده ۳ : مدت قرارداد
ماده ۴ : مبلغ قرارداد
ماده ۵ : نحوه پرداخت مبالغ
ماده ۶ : مشخصات فنی قرارداد
ماده ۷ : تعهدات کارفرما
ماده ۸ : تعهدات پیمانکار
ماده ۹ : فسخ قرارداد
ماده ۱۰ : سایر موارد
ماده ۱۱ : حل اختلاف/ داوری
ماده ۱۲ : نسخ قرارداد
هزینههای موجود در قرارداد مدیریت پیمان
سفتکاری :
این بخش شامل خاکبرداری، فونداسیون، اسکلت (بتنی-فلزی)، دیوارچینی میباشد که هر کدام از این مراحل هزینههای مختص بخود را دارد.
نازککاری :
بعد از مرحلۀ دیوارچینی کلیه فرآیندهایی که انجام میشود از جمله گچکاری، سرامیک، سنگ، لمینت یا پارکت، نصب شیرآلات، نصب کابینت، نصب تأسیسات برقی و ... مربوط به مرحله نازک کاری میباشند.
تأسیسات برقی :
هزینههای این بخش شامل لوله گذاری، داکت تا نصب کامل کلید پریزها میباشد.
تاسیسات مکانیکی :
هزینههایی که در این بخش انجام میشود عبارتست از : لوله کشیهای تأسیسات برای آب سرد و گرم و سیستم سرمایش و گرمایش، نصب تجهیزات سرویسهای بهداشتی و نصب آسانسور
سایر هزینه ها :
این هزینهها عبارت است: هزینههای مربوط به عوارض ساخت و جواز و هزینههای مربوط به نظام مهندسی که عبارتند از نظارت بر اجرا و نقشه برداری، بیمه اجباری کردن کارگران و همچنین هزینههای مرتبط با اداره ثبت اسناد، هزینههای بنگاههای معاملات ملکی، هزینههای مرتبط با اداره دارایی و مالیات، هزینه آزمایشات از جمله خاک، جوش، بتن، هزینههای انشعابات و نیرو رسانی از جمله آب، برق، گاز، تلفن و هزینههای تأییدیه آتشنشانی.
نکات مهم قرارداد مدیریت پیمان
- مدیر پیمان باید یک نسخه از قراردادهایی که با پیمانکاران و پیمانکاران جزء بسته شده است را به کارفرما ارائه دهد.
- تمامی پرداختها به پیمانکاران و پیمانکاران جزء بر طبق درصد پیشرفت کار انجام میگیرد.
- از مهمترین وظایف کارفرما پرداخت هزینههای مندرج در قرارداد میباشد.
- پیمانکار وظیفه دارد صورت هزینههای انجام گردیده را با تأیید مهندس ناظر تهیه و آنرا حداکثر هر ...روز یکبار به کارفرما تحویل دهد.
- مدیر پیمان هزینههای اجرای پروژه را براساس نقشهها، مشخصات فنی و اجرایی برآورد اولیه میکند و بعد از تأیید کارفرما عملیات اجرایی باید توسط مدیر پیمان آغاز گردد.
- مدیر پیمان فرد امین کارفرما میباشد و وظیفه دارد در تمامی مراحل اجرای ساختمان رعایت منافع و صلاح کارفرما را در نظر بگیرد.
- از مهمترین وظیفههای مدیر پیمان نظارت کامل و دقیق برای ایجاد هماهنگیهای لازم جهت اجرای به موقع و صحیح ساختمان است.
- مدیر پیمان مسئول کلیه فعالیتهای اجرایی ساختمان و همچنین تعیین پیمانکاران برای هر یک از بخش ساختمان و انعقاد قرارداد با آنها میباشد.
- در قرارداد مدیریت پیمان باید ذکر گردد که مدیر پیمان تحت هیچ شرایطی نمیتواند موضوع قرارداد را به فرد دیگر تحویل دهد.
- در قرارداد مدیریت پیمان باید ذکر شود که تهیه و خرید تمامی مصالح و خرید یا اجاره لوازم ابزار و ماشین آلات مورد نیاز به عهده پیمانکار می باشد.
- اقدام برای اخذ انشعابات آب، برق، گاز و ... به عهده پیمانکار و هزینه کارفرما میباشد.
- پیمانکار از زمان تحویل کارگاه تا زمان تحویل موقت ساختمان به کارفرما، مسئول نگهداری و محافظت از ساختمان و اجناس خریداری شده موجود در محل ساختمان البته با هزینه کارفرما می باشد.
حق بیمه در قراردادهای مدیریت پیمان
از مباحث بسیار با اهمیت در تمامی قراردادهای پیمانکاری بحث بیمه و یا معافیت از بیمه میباشد که بصورت معمول انجام بیمه بر عهده کارفرما میباشد که با استخدام افراد در پروژه بر طبق حقوق و مزایایی که دریافت میکنند حق بیمه آنها محاسبه و پرداخت می شود.