چه زمینی برای ساخت و ساز مناسب است؟
سپتامبر 26, 2023طراحی ساختمان مینیمال
اکتبر 7, 2023مجری ساختمان کیست؟
مهندس مجری ساختمان فردی حقیقی یا حقوقی میباشد که از وزارت مسکن و شهرسازی مجوز یا پروانه اشتغال دارد و تمامی عملیات اجرایی ساختمان را بر عهده دارد.
مجری ساختمان نماینده فنی صاحبکار نیز با مسئولیت اجرای ساختمان میباشد و همچنین باید تمامی مراحل کار را به ناظر یا ناظران و مراجع دیگر کنترل ساختمان جهت کنترل ارائه دهد و پاسخگو باشد.
برای اینکه در خصوص مجری ساختمان اطلاعات بیشتری کسب نمایید مقاله مجری ذی صلاح ساختمان کیست ؟ را به شما جهت مطالعه پیشنهاد میکنیم.
وظایف شهرداری و دیگر مراجع صدور پروانهی مجری در برابر مجری ساختمان
شهرداریها یا دیگر مراجع صدور پروانه مجری ساختمان وظیفه دارند که نام و مشخصات مجری ساختمان را که توسط صاحبکار معرفی میشود و توسط سازمان استان، کنترل صلاحیت و ظرفیت گردیده است را در پروانه مربوطه ذکر نماید.
سازنده ساختمان نسخهای از قرارداد منعقد شده با صاحبکار را به شهرداری و یا سایر مراجع صدور پروانه ساختمان و سازمان استان تحویل میدهد.
آیا صاحبکار میتواند مجری کار خود شود؟
بله صاحبکاری که مجوز یا پروانه اشتغال صلاحت اجرای ساختمان از وزارت مسکن و شهرسازی دارد میتواند سازنده ساختمان خود باشد و دیگر نیازی به ارائه قرارداد به شهرداری و یا سایر مراجع نمیباشد اما تمام مسئولیتها و مقررات مجری نیز بر عهده او است و وظیفه دارد مفاد شرایط عمومی قراردادهای همسان برای مجری ساختمان را رعایت کند.
جهت دانلود وظایف مهندس مجری ساختمان بصورت فایل PDF لینک زیر را کلیک نمایید.
وظایف مهندس مجری ساختمان
1. امضای شرایط عمومی قرارداد منعقد شده بین صاحبکار و مجری ساختمان.
2. رعایت شرایط خصوصی قرارداد بین صاحبکار و مجری ساختمان.
3. از وظایف مجری ساختمان بررسی مشخصات درج شده در پروانه ساختمان، نقشههای اجرایی و مشخصات فنی ساختمان پیش از شروع اجرای ساختمان میباشد؛ و اعلام اشکالات و مغایرتهای احتمالی موجود بین پروانه ساختمان و نقشهها با یکدیگر یا بین نقشهها و مشخصات فنی به طراحان نقشهها.
در صورتی که با بررسی این موارد موجب ایجاد تغییرات در طراحی ساختمان شود مراتب باید به صاحبکار اعلام گردد.
4. تنظیم و اعلام برنامه زمانبندی کامل و تفصیلی جهت کارهای اجرایی ساختمان از ابتدا تا پایان کار و همچنین اعلام توقف و شروع مجدد آن به صاحبکار و ناظر هماهنگ کننده.
5. رعایت کلیه اصول ایمنی و حفاظت کارگاه و ساختمانهای اطراف آن و همچنین رعایت مسائل زیست محیطی کارگاه توسط سازنده ساختمان.
6. مهیا کردن شرایط لازم جهت نظارت ناظران بر عملیات اجرایی ساختمان برای بخشهایی از ساختمان که سرپوشیده هستند و انجام هماهنگیهای لازم در حیطه وظایف تعیین شدهی ناظر هماهنگ کننده و دیگر ناظران.
7. تهیه و امضای سه سری نقشه کامل اجرا شده ساختمان و همچنین لوح فشرده از نقشههای طراحی معماری، تأسیسات مکانیکی، سازه، تأسیسات برقی و اخذ تأییدیههای مورد نیاز از ناظران حقیقی ذی ربط و ناظران حقوقی.
8. دریافت موافقت و تأیید کتبی صاحبکار، ناظر مربوط و ناظر هماهنگ کننده در هر گونه تغییرات در برنامه تفصیلی اجرایی کار و دریافت موافقت و تأیید کتبی صاحبکار و طراح پروژه و مسئول دفتر طراحی در هر گونه تغییرات در نقشهها و یا مشخصات فنی و مقررات ملی ساختمان.
9. انجام تمام مراحل اجرای ساختمان بصورت صحیح و با رعایت مقررات ملی ساختمان، رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی، اجرای محتوای مندرج در پروانه ساختمان و نقشههای تصویب گردیده.
10. رعایت نمودن مقررات ملی ساختمان و شیوهنامهها و بخشنامههای قانونی صادره از وزارت مسکن و شهرسازی.
11. بکارگیری مهندسان و کاردانهای فنی رشتههای گوناگون ساختمان و همچنین معماران تجربی با پروانه اشتغال و کارگران، استادکاران و همچنین عوامل فنی و ماهر با پروانه مهارت فنی در ساخت و ساز.
12. تکمیل دفترچه اطلاعات ساختمان که شناسنامه فنی و ملکی ساختمان و تأییدیههای لازم از ناظران مربوطه برای صدور شناسنامه مذکور به آن پیوست میباشد.
13. در صورت بوجود آمدن خسارت و تأیید مراجع ذی صلاح، مجری ساختمان موظف به جبران خسارت وارده در برابر صاحبکار میباشد.
14. اجرای موضوع قرارداد بر اساس اصول مهندسی و با کیفیت لازم و استفاده از مصالح مناسب و با کیفیت بر اساس استانداردهای اعلام شده بوسیله مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در ایران، که ناظران ذی ربط مراحل مختلف آنرا مورد تأیید قرارداده باشند و در پایان هر محله اجرایی از ساختمان، مجری موظف به اخذ تأییدیههای کتبی از آنها میباشد.
15. بیمه نمودن کیفیت اجرای ساختمان که به مسئولیت مجری ساخته میشود از طریق ارائه بیمه نامه تضمین کیفیت ساختمان و یا ارایه تضمین نامه کتبی و قانونی.
16. اگر مجریان ساختمانهای در حال اجرا بنا به علل قابل استناد و مورد تأیید سازمان استان نتوانند ساختمان را تحت پوشش بیمه کیفیت ساختمان قرار دهند، وظیفه دارند با ارائه ضمانتنامه بانکی یا تضمیننامه کتبی که مفاد و کاربرگ آن بوسیله سازمان استان در سه نسخه آماده است در یکی از دفاتر رسمی به نفع صاحبکار یا صاحبکاران، تضمین کیفیت ساختمان نمایند.
17. تحویل دادن تمام مدارک و مستندات فنی و ملکی ساختمان به صاحبکار بعد از انجام مراحل بالا
نکته: شهرداریها یا دیگر مراجع صدور پروانه ساختمان وظیفه دارند که در هنگام صدور پایان کار ساختمان از صاحبکار یا صاحبکاران درخواست ارایه بیمه نامه کیفیت ساختمان به نفع خریداران و بهره برداران بعدی ساختمان را نماید.