مدیریت ساخت چیست؟
فوریه 14, 2023تمدید مدت پیمان مدیریت
فوریه 23, 2023طراحی و اجرای زیباترین نمای ساختمان همیشه برای سازندگان جایگاه ویژه ای داشته است؛ دلیل آن نیز مشخص است نمای ساختمان هویت ساختمان را به نمایش می گذارد و از طرف دیگر طراحی و اجرای تخصصی نما بر ارزش اقتصادی ساختمان نیز بسیار تأثیرگذار است.
نمای بیرونی یک سازه موجب جذب افراد برای دیدن فضای داخلی آن سازه میشود؛ بنابراین اینجاست که اهمیت نما را در جلب مشتری و فروش موفق بنا متوجه می شویم. از طرفی نمای ساختمان بخشی از فضای شهری محسوب می شود که در زیباسازی فضای خیابان یا محله نیز نقش دارد؛ نمای ساختمان علاوه بر اینکه در شهرها اهمیت دارد در ویلاها نیز دارای اهمیت بالا میباشد.
به همین دلیل می باشد که سازندگان و مجری ساختمان ایجاب می شوند تا با یک شرکت برای طراحی و اجرای تخصصی نمای ساختمان و نقشه ساختمان ارتباط برقرار کند.
گروه ساختمانی مانکس در اجرای تخصصی نمای ساختمان و طراحی ویلا سالها تبحر و تجربه کسب نموده است؛ برای مشاوره رایگان می توانید با ما تماس بگیرید : ∇
پیمانکاران، شرکتها ، دفاتر و فروشندگان تجهیزات و مصالح ساختمانی
جهت همکاری با گروه مانکس میتوانند رزومه، کاتالوگ، بروشور و یا لیست قیمت خود را با پرکردن فرم زیر ارسال نمایند.
ارتباط با گروه ساختمانی مانکس
در طراحی و اجرای نما سه اصل مهم وجود دارد که از ابتدا باید مورد توجه قرار گیرد:
- کاربری ساختمان
- مصالح مورد استفاده
- سبک سازه
گروه ساختمانی مانکس به عنوان طراح و مجری نما و اجرا ساختمان دارایِ دانش، مهارت و تجربه لازم برای بوجود آوردن طرحی از نما با استفاده از متریال مورد نظر سازه، با رعایت نوع کاربری و در سبکی منحصر به فرد و زیبا می باشد.
آیا طراحی نما ضوابطی دارد؟
طراحی نما با توجه به اینکه ساختمان کجا قرار گرفته و چه کاربری دارد، شرایط خاص خود را دارد در واقع هر شهر یا منطقه ای از کشور دارای ضوابط مربوط به خود می باشد و پیش از اینکه طراحی و اجرای نما صورت پذیرد باید با آخرین ضوابط آن منطقه آشنا گردید.
در کل بسیاری از ضوابط در شهرهای کشور بر اساس الزام، پرهیز و توصیه مدون گردیده است. مثلاً در شهر تهران از الزامات استفاده از مصالح مناسب، مرغوب و مقاوم در برابر فرسایش و آلوده شدن نما است و همچنین رنگ غالب نما باید با رنگ بناهای مجاور دارای همخوانی باشد.
از ضوابط دیگر نمای ساختمان در شهر تهران، طرح و نمای ساختمانهای واقع در نبش گذرهای اصلی و پوشاندن درز انقطاع بین دو ساختمان با مصالح متناسب با نما میباشد.
مورد دیگر نیز سطح شیشه خور نما است که نباید از 60% بیشتر شود و نباید از نماهای تمام فلزی و یا تمام شیشهای یا رنگ های نامتعارف استفاده شود.
همچنین از ضوابط دیگر عدم استفاده از مصالح متنوع ساختمانی در طراحی و اجرای نمای ساختمان می باشد. همچنین نباید از مصالح ساختمانی برنده یا شکننده برای طبقات اول که با مردم و عابرین پیاده در تماس میباشد استفاده گردد. البته باید گفت ضوابط اجرای نما جزئیات بیشتری دارد که در این مبحث نمی گنجد.
ویدیوی بالا " پروژۀ نتا " در فرمانیه تهران کاری از گروه ساختمانی مانکس را در مرحلۀ اجرای نما و نازک کاری نمایش میدهد.
سبک های طراحی و اجرای نما
در ساختمان سازی 14 سبک برای طراحی و اجرای نما وجود دارد که می خواهیم این 14 سبک را بررسی کنیم بنابراین قبل از طراحی و اجرای نما باید نوع سبکی که در اجرای نما مورد علاقهتان می باشد را تعیین کنید.
تفاوت سبکهای طراحی نما در نوع متریالی که در آنها بکار میرود، کانسپت یا فرم ساختمان و المانهاییست که در طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرد.
- سبک طراحی و اجرای نما ایرانی
- سبک طراحی و اجرای نما مدرن
- سبک طراحی و اجرای نما کلاسیک
- سبک طراحی و اجرای نما به سبک نئوکلاسیک
- سبک طراحی و اجرای نما رومی
- سبک طراحی و اجرای نما اسلامی
- سبک طراحی و اجرای نما پست مدرن
- سبک طراحی و اجرای نما مینیمال
- سبک طراحی و اجرای نما رنسانس
- سبک طراحی و اجرای نما باهاوس
- سبک طراحی و اجرای نما باروک
- سبک طراحی و اجرای نما اسکاندیناوی
- سبک طراحی و اجرای نما ویکتوریایی
- سبک طراحی و اجرای نما گوتیک
سبک طراحی و اجرای نما ایرانی
در این نوع طراحی و اجرای نما از متریالهای بومی در ایران بکار میرود و متریالهایی همچون آکواپنل، کامپوزیت و بوردکس کمتر در سبک نما ایرانی استفاده می شود.
بیشتر مصالحی که در این نوع نما مورد استفاده قرار می گیرد:
- سیمان
- سنگ
- آجر
- چوب
سبک طراحی و اجرای نما مدرن
سبک مدرن نما پرکاربردترین سبک اجرای نما است زیرا این نوع سبک به مخاطب حس آرامش و بی آلایشی را القاء می نماید؛ در سبک مدرن طراحی نما خلاقیت بسیار اهمیت دارد و کارفرما هم می تواند نظرات خود را اعلام نماید.
در این نوع طراحی نما، از مصالح بصورت تکی یا ترکیبی با دیگر مصالح استفاده می شود؛ کانسپت اصلی سبک طراحی نمای مدرن از خطوط عمودی و افقی برگرفته شده و فرم طراحی و اجرای نمای مدرن از مکعب مستطیلهای پر و خالی تشکیل شده است.
مصالحی که بیشتر در سبک مدرن استفاده می شوند عبارتند از:
- آجر
- بتن
- سیمان
- سنگ
- شیشه
- کامپوزیت
سبک طراحی و اجرای نما کلاسیک
سبک طراحی و اجرای نمای کلاسیک از معماری یونان قدیم و رم برگرفته شده است و این نوع سبک نما موج القای حس وقار و بزرگی در بیننده می شود در اجرای نمای کلاسیک عناصر تزئیناتی دارای جایگاه ویژه ای می باشند و به همین دلیل این نوع نما نمایی شلوغ و پرکار محسوب می شود.
در این طراحی و اجرای نمای کلاسیک از متریالهای سنگی بکار می رود و به همین دلیل هزینه اجرای نمای کلاسیک به نسبت نمای مدرن بیشتر می باشد.
یکی از روشهای کاهش هزینه های اجرای نمای مدرن استفاده از مصالح پیش ساخته یا ساختمانی بجای استفاده از متریال سنگی می باشد.
عناصر و مصالح پرکاربرد در اجرای نمای کلاسیک موارد زیر هستند:
- گچکاری های زیبا و مجلل
- قرنیز
- مجسمه
- سرستونها کار شده
سبک طراحی و اجرای نما به سبک نئو کلاسیک
سبک طراحی و اجرای نئوکلاسیک از تلفیق دو سبک نمای مدرن و کلاسیک بدست آمده است و این نوع سبک نما به مخاطب حس آرامش و شکوه در کنار یکدیگر را القاء می کند.
عناصری که در طراحی این نما استفاده می شود پیچیدگیهای کمتری نسبت به سبک طراحی نما کلاسیک دارد و در سبک نئوکلاسیک نما از نمای مدرن و برخی تزئینات سبک کلاسیک استفاده می کند.
سبک طراحی و اجرای نما رومی
نما رومی یکی از سبکهای طراحی نمای لوکس ساختمان می باشد و شباهت زیادی به نمای کلاسیک دارد با این تفاوت که تزئینات بیشتری نسبت به نمای کلاسیک در آن اجرای می شود؛ و همچون سبک طراحی نمای کلاسیک از معماری روم و یونانی که امروزه بسیار مورد استقبال کارفرمایان قرار گرفته است استفاده می شود.
از اجرای نما رومی بیشتر از مصالح سنگی استفاده می شود که در اینجا نیز برای کاهش هزینهها می توان نسبت به تهیه مصالح از پیش ساخته اقدام نمود.
سبک طراحی و اجرای نما اسلامی
این نوع سبک طراحی و اجرای نما اغلب در امامزاده ها، مساجد، حسینیهها و مصلیها کاربرد دارد و اجرای نما اسلامی دارای جایگاه مذهبی در حوزۀ معماری اهمیت بالایی دارد از المانهای این سبک می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- خوشنویسی الهام گرفته شده از هنر ایرانی
- کمترین استفاده از تصاویر حیوانی یا انسان
- گنبد
- مهرابه
- حجره
- نقشهای اسلیمی
- شبستانهای ستوندار
سبک طراحی و اجرای نما پست مدرن
سبک طراحی و اجرای نما پست مدرن یا فرا مدرن با پیشرفت معماری و مصالح ساختمانی جدید بکار گرفته شده است. این نوع سبک طراحی و اجرای نما نوعی از سبک پیشرفتهی مدرن می باشد؛ زاها حدید از جمله معمارانی است که از این سبک زیاد استفاده می کند.
در سبک نما پست مدرن خلاقیت و پیچیدگی طرح اهمیت فراوان دارد از طرفی باید به نوعی با سادگی و بی آلایشی سبک مدرن نیز تلفیق شده باشد. از ویژگیهای بارز سبک پست مدرن فرم انتزاعی آن میباشد به همین دلیل نحوه استفاده از مصالح و متریال در این نوع سبک دارای اهمیت می باشد.
در این نوع سبک نما نیز مانند اجرای سبک مدرن نما می توان از انواع مصالح ساختمانی استفاده کرد.
سبک طراحی و اجرای نما مینیمال
این سبک طراحی و اجرای نما نیز مانند سبک مدرن حس بی آلایشی و آرامش را القاء می کند اما در سبک مینیمال از چند نوع مصالح استفاده نمیشود و اصولاً از یک یا دو نوع مصالح در اجرای نمای ساختمان استفاده میشود.
رنگهایی که در طراحی و اجرای نما مینیمال استفاده می شود رنگ سفید و رنگهای خنثی میباشند.
در نما مینیمال نیز همچون نمای مدرن از مکعب مستطیلهای پر و خالی استفاده می شود. در این نوع سبک از تزئینات زیاد استفاده نمی شود و بازشوها عرض بیشتری دارند شعار این نوع سبک" کمتر بیشتر است "می باشد.
سبک طراحی و اجرای نما رنسانس
طراحی و اجرای نما رنسانس از سبک کلاسیک بعد از انقلاب صنعتی الهام گرفته شده است؛ در طراحی و اجرای نما رنسانس فرم کلی ساختمان مربع می باشد و از ویژگیهای آن می توان به موارد زیر را نام برد:
- طاق
- مجسمه
- گنبد
- سنتوریهای سه گوش
- استفاده از نعل درگاه مربع شکل
- تقارن در استفاده از بازشو و ستونهای دیواری کارشده.
سبک طراحی و اجرای نما باهاوس
این سبک طراحی و اجرای نما سبک جدید از نما می باشد که بعد از جنگ جهانی اول بوجود آمد؛ در این نوع سبک طراحی نما استفاده از تزئینات بطور کلی حذف شده است و نمای ساختمانی عملکردگرا طراحی و اجرا می گردد.
مصالحی که در نمای باهاوس اجرا می شود: فلز و بتن است.
سبک طراحی و اجرای نما باروک
سبک نما باروک نیز شباهت زیادی با سبک نما رنسانس دارد؛ و تفاوت این دو سبک در تقارن فضایی آنها میباشد.
از ویژگیهای طراحی و اجرای نما باروک می توان به نکات زیر اشاره نمود:
- امکان نمای نامتقارن
- گنبدهای بیضی شکل
- طرح های نمایشی و پرشور
- استفاده از فرمهای خمیده
سبک طراحی و اجرای نما اسکاندیناوی
سبک نما اسکاندیناوی در نواحی سرد و شمال کره زمین کاربرد دارد و این سبک از نوع مدرن و مینیمال الهام گرفته است یعنی سادگی و بی آلایشی سبک نما مدرن با خطوط منعطف نما مینیمال ترکیب شده است.
بیشتر مصالح در نما اسکاندیناوی، چوب و سیمان می باشد.
سبک طراحی و اجرای نما ویکتوریایی
در طراحی و اجرای این نما مانند سبک کلاسیک موارد تزئینی کاربرد دارد؛ اما در نما ویکتوریایی سقف جزئی از نمای ساختمان محسوب می شود و این سبک نما دارای تنوع رنگی زیادی می باشد.
در طراحی و اجرای نما ویکتوریایی از رنگهایی مانند سرمهای، زرشکی، مشکی زیاد دیده شده است.
از ویژگیهای سبک نما ویکتوریایی سقف شیروانی و تراسهای مجلل می باشد. این سبک طراحی و اجرای نما در شمال کشور از آن استقبال زیادی شده است.
سبک طراحی و اجرای نما گوتیک
طراحی و اجرای نما گوتینگ در قرون وسطی ایجاد شده و در حالت کلی این سبک طراحی نما مربوط به سازمانهای مذهبی مانند کلیساها بوده است.
در اجرای نما گوتینگ اصولاً از سنگ استفاده می شود. مشخصه های بارز طراحی نما گوتینک عبارت است از:
- المانهای نوک تیز
- بازشوهای طولی
- مناره های مخروطی