تعویض ناظر و مجری ساختمان چگونه انجام میشود؟
نوامبر 5, 2023بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان
نوامبر 16, 2023زمان انتخاب نوع نمای ساختمان برای افراد زیادی این سوال مطرح میشود که نمای کلاسیک بهتر است یا نمای مدرن و امروزی و اصلاٌ این دو نما چگونه طراحی میشوند و تفاوت نمای کلاسیک و مدرن چیست؟
هر طراح نمای ساختمان و هر معمار باید بداند که نمای مدرن و کلاسیک نه تنها در در ظاهر و از نظر سبک و فرم با یکدیگر تفاوت دارند بلکه در مصالح مورد نیاز برای برای اجرای نما با یکدیگر متفاوتند و نمیتوان گفت که این تفاوت کم و جزئی است بلکه دارای تفاوت قابل ذکر و بررسی هستند.
برای نمونه میتوان گفت که نمای کلاسیک متریال مورد نیازش مانند سنگ، آجر و الوار به راحتی در دسترس است؛ اما در نمای ساختمان مدرن از متریال صنعتیتر مانند شیشه و فولاد استفاده میشود.
گروه ساختمانی مانکس به عنوان سازنده و مجری پروژه های ساختمانی در زمینۀ اجرای نما نیز تبحر و سابقه فراوان دارد و در رزومه کار خود اجرای نماهای مدرن بسیار زیبا و منحصر به فرد را دارد؛ با مراجعه به صفحه پروژهها میتوانید نمونه کار گروه ساختمانی مانکس را ملاحظه نمایید. شما نیز میتوانید نمای ساختمانی زیبا و مستحکم داشته باشید برای این منظور گروه ساختمانی مانکس انتخاب نمائید.
ویژگی نمای کلاسیک
طراحی نمای کلاسیک ساختمان الهام گرفته از معماری رومی و یونانی است؛ به همین دلیل در این سبک استفاده از تزئینات و المانهای دکوراتیو کاربرد زیادی دارد.
عمده مصالح مورد نیاز در طراحی و اجرای نمای کلاسیک مصالح سنگی میباشد؛ این نوع از مصالح ساختمانی دارای مقاومت، داوم و ماندگاری بالا هستند. از طرفی متریال سنگی در صنعت ساختمانسازی جزء مصالح گران قیمت محسوب میشوند و به همین علت نیز کارفرمایان و سازندگانی که بودجه لازم برای اجرا ساختمان با مصالح سنگی را ندارند از متریال جایگزین مانند مصالح سیمانی و پیش ساخته استفاده میکنند.
از موارد مهم در طراحی نمای کلاسیک استفاده از خطوط خمیده و فرمی بدون گوشه میباشد. همچنین در این نوع سبک از نمای ساختمان، تقارن و نظم اهمیت بالایی دارد.
نمای مدرن یه ویژگیهایی دارد؟
نمای مدرن امروزه از پرطرفدارترین سبکهای طراحی و اجرای نما محسوب میشود؛ و بسیاری از کارفرمایان، صاحبان ملک و سازندگان ساختمان طرفدار این سبک نمای ساختمان حتی برای طراحی ویلا میباشند.
اصول طراحی نمای مدرن ساختمان بر اساس سادگی و بیآلایشی میباشد به همین دلیل المانهای تزئینی در این نوع از طراحی ساختمان زیاد استفاده نمیشود.
المانهایی که بیشتر در سبک نمای مدرن استفاده میشود عملکردگرا میباشد در این نوع طراحی نمای ساختمان از معماری بروز دنیا استفاده شده است. نمای مدرن سبکی زنده و پایدار دارد و امکان بروزرسانی آن برای کارفرمایان و طراحان ساختمان در طول سالیان مهیا میباشد.
طراحی ساختمان مینیمال اصولاً در سبکهای مدرن به چشم میخورد؛ مواردی همچون قابهای گوشهای، مشخصات کم، اشکال هندسی و ... در ساختمانهای مدرن دیده میشود.
در این روش خلاقیت دارای اهمیت خاصی است و اگر طراحی نمای مدرن بصورت نمایی شاخص باشد ارزش مالی ساختمان را به مراتب بیشتر خواهد کرد.
میتوان گفت که نمای مدرن سبکی ترکیبی در معماری است و به کارفرمایان و طراحان این امکان را میدهد که بتوانند از متریال متنوعی برای طراحی نمای ساختمان استفاده نمایند.
اما به هر حال استفاده از 4 متریال بیشتر در نمای ساختمان توصیه نمیشود زیرا امکان دارد ظاهر نما نامتوازن و موجب سردرگمی ناظر گردد.
آیا طراحی نمای مدرن ساختمان سختتر از نمای کلاسیک است؟
درست است که یکی از فاکتورهای نمای مدرن سادگی است اما به دلیل اینکه برای طراحی مدرن ساختمان خلاقیت اهمیت ویژهای دارد، طراحی نمای مدرن دارای پیچیدگیهای زیادی میگردد و طراح ساختمان مدرن باید سابقه طراحی ساختمان و نما را به میزان کافی داشته باشد.
تفاوت نمای مدرن و کلاسیک
همانطور که گفتیم از مهمترین تفاوت این دو نوع نما یعنی نمای کلاسیک و نمای مدرن، نوع متریال آن میباشد.
متریالی که برای نمای مدرن استفاده میشود دارای تنوع بیشتری است و حتی برای اجرای نمای مدرن محصولات ویژهای که مخصوص فضای باز میباشند همچون پروفیل چوب پلاستیک روانه بازار شده است.
با این حال تفاوت این دو نوع نما به همین مورد تنها ختم نمیگردد، و از تفاوتهای دیگر آن میتوان فرم کلی نمای کلاسیک و مدرن اشاره نمود.
فرم کلی نمای مدرن برگرفته از خطوط عمودی و افقی میباشد در حالیکه برای طراحی نمای کلاسیک اصولاً از خطوط خمیده بکار میرود.
طراحی نمای مدرن همراه با استفاده از تکنولوژی امروزی و مدرن در صنعت معماری میباشد. اما در طراحی نمای کلاسیک این اتفاق به ندرت میافتد و آن هم اگر کارفرما اصرار بر این موضوع داشته باشد پیش میآید.
طراحی نمای کلاسیک بگونهای میباشد که تقارن در ساختمان دارای اهمیت ویژهای است. اما در طراحی ساختمان مدرن تقارن معنایی نداشته و طرح تنها با نظم خاص خود ایجاد میگردد.
اعمال سازگاری بیشتر با محیط زیست در نمای مدرن
طراحی نمای مدرن خیلی زیاد بر تعامل میان انسان و محیط در یک فضای معین تمرکز دارد. یکی از جنبههای سبک طراحی معماری مدرن ورودیهای بزرگ هوا و نور میباشد؛ در سبکهای مدرن معماری پنجرههای بزرگ درنظر گرفته میشود که امکان نمایش پانوراما و نور طبیعی محیط را فراهم کند.
ممکن است افراد به اشتباه فکر کنند که معماری مدرن سرد است در واقع این تصور ممکن است به دلیل خطوط مستقیم، عناصر هندسی و اشکال ساده ایجاد گردد که برای جلوگیری از این تصور میتوان از عناصر گرم مانند چوب و سنگ به عنوان متریالهای گرم و جذاب نیز استفاده نمود.
استفاده از مصالح ساختمانی مقاوم در برابر حوادث طبیعی در نمای مدرن
در نمای کلاسیک از مصالح ساختمانی سنتی استفاده میشود که سنگ اصلیترین آن است؛ و میدانیم که امروزه از بزرگترین تهدیدات تغییرات آب و هوایی و مواردی همچون طوفان، زلزله، رانش زمین و ... میباشند. در نمای مدرن با استفاده از محصولات با کیفیت نوین امروزی، میتوان سازگاری بیشتری با شرایط آب و هوایی را ایجاد نمود.
اجرای نمای مدرن به عنوان نمای مقرون به صرفه
اجرای نمای کلاسیک به علت استفاده از سنگهای گرانقیمت معمولاً هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان را بالا میبرد اما در نمای مدرن متریال کاربردی چند منظوره استفاده میشود که موجب صرفه جویی اقتصادی میگردد.
در اجرای نمای مدرن میتوان متریالی را استفاده کرد که قیمتی مناسب داشته و ضمناً بتواند در کنار زیبایی، مزیتهای دیگری همچون طول عمر بالا، مقاومت بالا در برابر عوامل فیزیکی و محیطی، چند منظوره بودن و ... را داشته باشد.
ارائه راه حل برای رفاه ساکنان در نمای مدرن
یکی از دلایلی که افراد معماری مدرن را برای ساختمان خود در نظر میگیرند این است که در معماری مدرن تلاشی آگاهانه جهت ارائه راه حلهای مناسب و کاربردی معماری برای راحتی ساکنان ساختمان در نظر گرفته میشود.
تکنولوژی صنعت ساختمان پیشرفتهتر و بروزتر برای اجرای نمای مدرن
با پیشرفت در فناوری و نوآوری، در طراحی نمای ساختمان مدرن همواره سعی برای استفاده از متریالهای بروز میشود؛ متریالهای که هزینه نگهداری کم دارند و اما دارای مقاومت بالا و عایقهای مناسبی برای حفظ انرژی گرما هستند و از طرفی میتوانند با برداشت انرژی خورشیدی و آب باران صرفهجوییهای لازم را برای مصرف انرژی داشته باشند.