تفاوت نمای کلاسیک و مدرن
نوامبر 13, 2023طراحی و اجرای نمای ساختمان
نوامبر 22, 2023بهترین نرمافزارهای طراحی ساختمان موجب میشوند که طراحان و مهندسین معمار بتوانند طراحی ساختمان را با کیفیت مناسبتر و در زمان کوتاهتر ارائه دهند.
طراحی ساختمان از موارد بسیار مهم در معماری ساختمان است و برای آن نیز باید دقت لازم اعمال گردد؛ زیرا هم در دکوراسیون داخلی مؤثر است و هم موجب بهینه سازی انرژی و رفاه ساکنان آن میشود.
طراحی ساختمان بگونهای که در گذشته بصورت سنتی انجام میشده است کیفیت پائینی داشته و همچنین زمانبر بوده است؛ اما امروزه نرم افزارهای با کیفیتی برای طراحی ساختمان پا به عرصه در این میدان گذاشتهاند که موجب رشد دقت و سرعت پروسه طراحی ساختمان گردیده است.
طراحی ساختمان چیست؟
طراحی ساختمان در واقع طراحی و مدلسازی آیتمهای معماری ساختمان میباشد و این آیتمها شامل بخشهای داخلی ساختمان مانند آشپرخانه، سالن پذیرایی، اتاقها، نحوۀ قرارگیری کابینت، یخچال، مبلمان و قسمتهای بیرونی ساختمان مانند نما و محوطه اطراف (لنداسکیپ) میباشد.
بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان
- 1- نرم افزار رویت (Revit)
- 2- نرم افزار اتوکد آرشیتکچر (AutoCAD Architecture)
- 3- نرم افزار چیف آرشیتکت (chief Architect)
- 4- نرم افزار کتیا (CATIA)
- 5- نرم اتوکد سیویل (AutoCAD Civil)
- 6- نرم افزار آرشی کد (ArchiCAD)
- 7- نرم افزار آل پلن (Nemetschek Allplan)
- 8- نرم افزار وکتور ورکس آرشیتکت (Vectorworks Architect)
- 9- نرم افزار راینو (Rhino)
- 10- نرم افزار میکرواستیشن (Micro Station)
1- نرم افزار رویت (Revit)
نرم افزار رویت آرشیتکچر (Revit) یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان میباشد و دارای قابلیتهای زیاد در زمینه طراحی داخلی و طراحی نمای بیرونی ساختمان است.
نرم افزار رویت آرشیتکچر قابلیتهای مدلسازی دو و سه بعدی پیشرفته را نیز دارد که طراح ساختمان با استفاده از آن میتواند طراحی نمای بیرونی و نمای داخلی ساختمان را به صورت حرفهای انجام دهد.
محیط نرم افزار رویت بسیار محیطی آسان میباشد و برای طراحان ساختمان این امکان را فراهم میکند که فقط با چند کلیک آیتمهای معماری را بصورت سه بعدی طراحی و مدلسازی نماید.
در این نرم افزار میتوان با جزئیات آشپرخانه و طراحی کابینت، اتاق و سالن پذیرایی ساختمان را ترسیم نمود و درصد خطا در این نرمافزار بسیار پایین است.
2- نرم افزار اتوکد آرشیتکچر (AutoCAD Architecture)
نرم افزار اتوکد آرشیتکچر نیز از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان است که دارای امکانات طراحی دو بعدی و سه بعدی همراه با جرئیات نقشه میباشد.
همچنین این نرم افزار آیتمهای کاربردی زیادی دارد و طراح ساختمان میتواند تنها با چند کلیک طراحی انواع سقف، پلان و دیوار را انجام دهد؛ نرم افزار اتوکد آرشیتکچر از نظر نمای ظاهری نرم افزار بسیار شبیه نرم افزار اتوکد است و هر طراحی که کار با نرم افزار اتوکد را بلد باشد نیز به راحتی میتواند با محیط نرم افزار اتوکد آرشیتکچر نیز کار کند.
3- نرم افزار چیف آرشیتکت (chief Architect)
نرم افزار شف آرشیتکت نیز نرم افزار بسیار خوبی برای طراحی ساختمان است و ابزاری دارد که میتوان با کمک آن طراحی نمای بیرونی، طراحی آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام را انجام داد.
نرم افزار شف آرشیتکت (chief Architect) با استفاده از برنامههای پیشرفته، این امکان را برای کاربران حرفهای و مبتدی فراهم میکند تا بتوانند در محیط کاربری آسان، آیتمهای معماری را به صورت دو یا سه بعدی طراحی و مدل سازی نمایند.
از ویژگیهای مهم این نرم افزار طراحی هوشمند برای قسمتهای مختلف ساختمان است؛ بطور مثال اگر کاربری دیوارهای یک ساختمان را طراحی نماید پنجره و درب آن نیز به شکل خودکار مدلسازی میگردد.
4- نرم افزار کتیا (CATIA)
نرم افزار کتیا نیز در حال حاضر از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان محسوب میشود این نرم افزار محصول کمپانی داسو سیستمز میباشد.
این نرم افزار طراحی و مدلسازی پروژههای ساخت خانه را به شکل نمودار درختی نشان میدهد؛ از دیگر ویژگیهای این نرم افزار، داشتن ویژگی و قابلیت ویرایش و تغییر در هر مرحله از طراحی ساختمان است؛ مزیت این قابلیت این است که اگر طراح بخشی از ساختمان را اشتباه ترسیم نموده باشد خیلی راحت میتواند تغییرات لازم را روی آن انجام دهد.
نرم افزار کتیا قابلیت نگهدای تاریخچه را نیز دارد که موجب میشود مهندس معمار جهت ویرایش بتواند به قسمتهای قبل رفته و طرح درست را طراحی و طرح قبلی را ویرایش کند.
5- نرم اتوکد سیویل (AutoCAD Civil)
نرم افزار اتوکد سیویل (AutoCAD Civil) نیز همچون نرم افزار رِویت، در زمرۀ بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان محسوب میشود و از دلایل آن نیز میتوان به داشتن ویژگیهای کاربردی آن اشاره نمود. این نرم افزار برای طراحان ساختمان این امکان را ایجاد میکند که بتوانند آیتمهای معماری یک ساختمان را دقیق طراحی و مدلسازی نمایند.
ابزار و برنامههایی که برای این نرم افزار در نظر گرفته شده است سبب شده تا محیط کاربری آسانی داشته باشد و مهندسین نیز راحت بتوانند ایده و طرح خود را مدلسازی کنند. نرم افزار اتوکد سیویل همچنین قابلیت ادغام نمودار اتوکد و اکسل را نیز دارد.
6- نرم افزار آرشی کد (ArchiCAD)
نرم افزار آرشی کد نیز نرم افزاری تخصصی در زمینه معماری و عمران میباشد که مهندسین معمار با بکارگیری از قابلیتهای تعریف شدۀ آن طراحی نمای بیرونی و داخلی ساختمان را انجام میدهند.
این نرم افزار دارای قابلیت ویرایش و ذخیره سازی طرحهای ترسیم شده میباشد و اگر طرحی نیاز به ویرایش داشته باشد تغییرات آن به راحتی اعمال میشود؛ طراحان ساختمان با استفاده از این نرم افزار میتوانند آنالیز دادههای ساختمانی را انجام داده و طرح را به شکل مدلهای دو بعدی یا سه بعدی تهیه کنند.
7- نرم افزار آل پلن (Nemetschek Allplan)
نرم افزار آل پلن نیز نرم افزاری کاربردی در زمینه طراحی و مدلسازی ساختمان است که این نرم افزار با برخورداری از برخی ویژگیهایی مانند قابلیت ترسیم سه بعدی و طراحی با کمترین میزان درصد خطا، به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان قلمداد میشود.
با استفاده از ابزار و برنامههایی که در این نرم افزار تعریف شده است، همچنین میتوان دادههای ساختمانی را تجزیه و تحلیل کرد و طرحهای ترسیم شده را از طریق اینترنت با دیگران به اشتراک گذاشت.
8- نرم افزار وکتور ورکس آرشیتکت (Vectorworks Architect)
نرم افزار وکتور ورکس آرشیتکت برای طراحی ساختمان و مدلسازی سه بعدی دکوراسیون داخلی و بیرونی ساختمان کاربرد دارد.
این نرم افزار نیز توسط شرکت Vectorworks Nemetschek طراحی و روانه بازار شده است و در حال حاضر نیز از رقبای اتودسک، یعنی شرکت تولید کننده نرم افزار رِویت معماری است.
امکان طراحی دو بعدی و سه بعدی، داشتن ابزار طراحی دکوراسیون داخلی و محیط کاربری آسان از قابلیت های مهم این نرم افزار میباشد.
نرم افزار وکتور ورکس آرشیتکت از فرمتهای فایلهایی نظیر DXF، PDF، Rhino، SAT، DWG، DWF پشتیبانی مینماید.
9- نرم افزار راینو (Rhino)
نرم افزار راینو نیز یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان محسوب میشود با این نرم افزار طراحان ساختمان میتوانند آیتمهای معماری را به شکلی دقیق و آسان طراحی و مدلسازی نمایند.
به کمک نرم افزار میتوان اتاق خواب، حمام، آشپزخانه، سالن پذیرایی را ترسیم نمود؛ و نحوه قرار گرفتن و طراحی سرویس بهداشتی، کابینت و مبلمان را تعیین کرد و رنگ و شکل دلخواه به طرح اضافه نمود؛ طرح ترسیم شده قابلیت ویرایش نیز در صورت نیاز دارد.
نرم افزار راینو این قابلیت را دارد که از طرحهای سه بعدی که ایجاد میکند خروجی PDF جهت تحویل به کارفرمایان ارائه دهد.
10- نرم افزار میکرواستیشن (Micro Station)
نرم افزار میکرواستیشن نیز یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان است و مهندسین معمار این امکان را پیدا میکنند که بتوانند طراحی دو بعدی و سه بعدی ساختمان را با حداقل درصد خطا انجام دهند.
نرم افزار میکرواستیشن توسط کمپانی Bentley Systems با قابلیتها و ویژگیهای کاربردی در زمینه طراحی و مدلسازی تولید و ارائه گردیده است.
برنامههای پیشرفته برای این نرم افزار این اجازه را به متخصصین طراحی ساختمان میدهد که بتوانند مدلسازی و ترسیم آیتمهای معماری را به شکل کاملتری ارائه دهند. این نرم افزار دارای محیط کاربری آسانی همچون نرم افزار اتوکد میباشد.
بهترین نرم افزار طراحی ساختمان کدام است؟
در این مقاله ما 10 تا از بهترین نرم افزارهای طراحی ساختمان را خدمت شما معرفی کردیم و در بین آنها عنوان میکنیم که نرم افزار رویت (Revit) و به ویژه بخش معماری آن با داشتن قابلیتهای برجسته و منحصر به فرد خود برای طراحی ساختمان بهترین نرم افزار میباشد.
نرم افزار رِویت بوسیلۀ شرکت اتودسک تولید گردیده و نرم افزار مناسبی جهت طراحی و مدلسازی پروژههای ساختمانی است.
رویت به این دلیل بهترین نرم افزار برای طراحی ساختمان میباشد چون بسیار کامل میباشد و علاوه بر معماری در قسمتهای عمران، برای طراحی تأسیسات الکتریکی و مکانیکی ساختمان نیز قابل استفاده است و طراحان ساختمان میتوانند با استفاده از قابلیتهای این نرم افزار صفر تا صد طراحی یک ساختمان را که شامل نمای بیرونی، نمای داخلی، استقامت سازه و لوله کشیها میباشد را طراحی و مدلسازی نماید.
همچنین معماران با استفاده از نرم افزار رویت میتوانند طراحی داخلی، طراحی نما، نورپردازی و محوطه سازی با بالاترین کیفیت و کمترین میزان خطا انجام دهند.