انواع ستون های ساختمانی
دسامبر 6, 2023تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت
دسامبر 27, 2023همانطور که میدانیم در ایران در طی چند دهه اخیر، جمعیت افزایش چشمگیر داشته است؛ و به همین دلیل نیز کشور به ساخت و سازهای جدید نیاز دارد و افراد نیز در ساخت و ساز در گام اول به دنبال کیفیت و امنیت میباشند.
به دلیل بالارفتن تقاضا در زمینه ساخت و ساز در کشورمان ساخت و ساز به روش سنتی دیگر جوابگوی نیازها نمیباشد و امروزه روش ساخت و ساز صنعتی در حال توسعه میباشد.
ساخت و ساز مزایای بسیاری دارد البته ساخت و ساز صرفاً دارای مزایا نمیباشد و معایبی نیز دارد که در ادامه به شرح مزایا و معایب ساخت و ساز میپردازیم.
اگر قصد فعالیت در زمینه ساخت و ساز را دارید و یا حتی قصد خرید و فروش ملک دارید در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را راهنمایی کنیم:
همه چیز در خصوص ساخت و ساز در ایران
حتماً میدانید که از پرسودترین و مطمئنترین بازارها برای سرمایهگذاری بازار سرمایه گذاری در ملک و ساخت و ساز میباشد؛ صنایع مختلف از جمله صنعت ساخت و ساز در صورت انجام سرمایهگذاری صحیح در آنها سود خوبی نیز به همراه دارد.
در ابتدا برای اینکه بیشتر با صنعت ساختمان سازی آشنا شویم باید به چگونگی ورود به این صنعت و همچنین اجزای ساختمان و مصالح و متریال مورد نیز جهت ساخت ساز آشنایی پیدا کنیم.
هر ساختمان متشکل از بنایی است که با مصالحی همچون سنگ، بتن، آهن، آجر و ... ساخته میشود؛ و ساختمان ساخته شده دارای کاربریهای متفاوتی از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و ... میباشد.
ساختمانها میتوانند یک طبقه و یا چند طبقه باشند. سازههای بیشتر از 6 طبقه را ساختمان بلند مرتبه میگویند و ساختمانهایی که دارای بیشتر از 50 طبقه هستند در صنعت ساختمان سازی با نام آسمان خراش یا برج نامیده میشوند.
جهت ساخت و ساز بنابر استاندارد و مطابق اصول مهندسی باید مراحل مهم و حساس اجرای ساختمان به درستی انجام گردد تا بتوان از بیشترین مزایای ساخت و ساز بهرهمند شد.
انتخاب زمین مناسب برای ساخت و ساز و نقشه کشی
جهت شروع کار باید زمین مناسب جهت ساخت و ساز انتخاب گردد و این انتخاب زمین مناسب از مهمترین اصول ساخت و ساز است اما مهمترین بخش در ساخت و ساز، پیاده سازی نقشه ساختمان میباشد؛ در قسمت نقشه کشی بخشهای ساختمان از جمله زیربنا، متراژ، تعداد طبقات، تعداد اتاقها و ... مشخص میشوند.
پیش از شروع کار باید نقشهها و مدارک را به شهرداری تحویل داد تا بتوان مجوز یا پروانه ساخت را دریافت نمود.
پروانه ساختمان یا اصطلاحاً شناسنامه ساختمان توسط شهرداری صادر میگردد.
چنانچه ساخت و سازی خارج از قوانین انجام گردد تخلف میباشد و باید در ازای آن به شهرداری جریمه پرداخت شود؛ و اگر تخلف سنگین باشد این امکان وجود دارد که مجوز ساختمان باطل گردیده و حکم تخریب از سمت شهرداری صادر گردد.
بنابراین باید سازنده ساختمان حرفهای و با سابقه را جهت ساخت و ساز انتخاب نمود. پیمانکار یا سازندهای که تجربه لازم را ندارد موجب ایجاد هزینهها و آسیبهای فراوان میشود.
گود برداری
اهمیت این مرحله به این دلیل است که اگر به درستی اجرا گردد ار مزایای ساختمان سازی محسوب میگردد؛ عمق گود برداری در ساختمانسازی بر طبق بار وارده و تعداد طبقات مشخص میگردد.
تنها کسی که میتواند گود برداری را اصولی و درست انجام دهد مهندس سازه است. اینرا باید در نظر بگیرید که اگر عملیات گودبرداری درست انجام نشود ایراد بزرگی محسوب میشود و ممکن است خطرات زیادی را در آینده برای ساکنین و خیابانهای اطراف ایجاد نماید.
بتن ریزی
در این مرحله از ساخت و ساز داخل گود با ارتفاع ده الی پانزده سانتیمتر از بتن پر میشود؛ این لایه، تحمل باری که بر بنا وارد میشود را برعهده دارد و از نشست سازه جلوگیری مینماید. بعد از انجام بتن ریزی با استفاده از میلگردها مش شده، پی ساختمان آرماتوربندی میگردد؛ این قسمت از کار باید با دقت لازم انجام شود تا ایمنی ساختمان کاملاً رعایت گردد.
قالب بندی
بعد گودبرداری و بتنریزی مرحله قالببندی و مجدداً بتنریزی اجرا میگردد؛ برای قالببندی میتوان از قالبهای چوبی محل استفاده نمود. یکی از موارد مهم در این قسمت کار چرب کردن قالبهای میباشد تا بتن به آنها نچسبد. قالبهای پیش از خشک شدن باید کاملاً ثابت باقی بمانند تا استحکام ساختمان به درستی اجرا گردد.
اسکلت اصلی
انواع اسکلت ساختمان در ساخت و ساز بتنی و فلزی میباشد؛ و هر دو اسکلت مقاومتهای خوبی دارند. از مهمترین تفاوتهایی که این دو اسکلت دارند هزینه تمام شده برای اجرای آنها و میزان هزینهای است که در ابتدا باید برای آن اختصاص داده شود.
اسکلت فلزی به دلیل اینکه آهن قیمت بالاتری نسبت به بتن دارد هزینه بیشتری نیز دارد؛ برای شروع ساخت اسکلت باید از ستونهای میانی استفاده شود.
دیوار چینی
این مرحله اصولا با آجرهای پیش ساخته اجرا میگردد؛ این دیوارهای پیش ساخته دارای استحکام و قدرت عایق انرژی صوتی و حرارتی بالاتری در مقایسه با آجرها هستند و از طرفی نیز دارای سازگاری بیشتر با محیط زیست و همچنین صرفه جویی اقتصادی بیشتر میباشند. این مرحله یعنی مرحله دیوارچینی همچنین آخرین مرحله سفتکاری در ساخت و ساز است بعد از این مرحله نازک کاری اجرا میگردد.
اصول دیوار چینی در ساختمان
شمشه
جهت تراز شدن دیوارها از شمشه بکار میرود و استفاده از شمشه موجب میشود که ارتفاع بلندترین و کوتاهترین قسمت دیوارهای تراز شده و آنرا با گچ و ماله مسطح مینمایند.
گچ کاری
روی دیوارها را با استفاده از گچ و خاک رس میپوشانند تا سطح دیوار برای گچکاری آماده گردد و همچنین باید روی دیوارها صاف گردد تا برای رنگ آمیزی مشکلی ایجاد نگردد.
کف سازی، آب بندی
در این مرحله از اجرای کار نیز ابتدا کف سازه، با ملات پوشیده میشود؛ بعد از اینکه کف سازی ساختمان خشک شد؛ بر اساس سلیقه با موزاییک، کاشی و ... کف کامل میگردد؛ و جهت اطمینان از استحکام آب بندی میشود.
کاشی کاری
در این قسمت از کار اگر لازم به کاشی کاری دیوارها باشد؛ دیوارها با شاقول تراز شده و بعد از خشک شدن با استفاده از ملات سیمان سفید، دیوارها بندکشی میشوند.
اجرای سقف
در اجرای سقف میزان بودجهای که برای اینکار تخصیص داده میشود و همچنین سلیقۀ کارفرما بسیار دخیل است و در انتها نیز با استفاده از گچکاری یا سقف کاذب نیز تکمیل میگردند و در صورت گچکاری میتوان روی آنها طرح نیز ایجاد نمود.
از انواع اجرای سقف نیز به اجرای سقف وافل و اجرای سقف تیرچه بلوک میتوان اشاره نمود.
اجرای نمای ساختمان
اجرای نمای تخصصی و حرفهای در میزان ارزش ساختمان تأثیر دارد؛ زیرا نما جزئی از هویت ساختمان است. نمای خانه شامل نمای داخلی و خارجی میباشد.
مزایای ساخت و ساز در ایران
همانطور که عنوان شد هر صنعتی مزایا و معایبی دارد و هر نوع فعالیتی سوددهی و ضرردهیهایی نیز دارد؛ البته در ساخت و ساز با اجرای اصولی در بیشتر مواقع میتوان جلوی ضرر و زیان را گرفت.
در این خصوص باید بگوییم که ساخت و ساز در نوع سنتی و مدرن با یکدیگر کمی فرق دارد و البته معایب آن نیز در این دو روش متفاوت است. برای مزایای ساخت و ساز میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
افزایش سرمایه
یک بنای قدیمی یا کلنگی جهت فروش بازدهی خیلی کمتری دارد نسبت به زمانی که آن ملک تخریب و نوسازی گردد و بتوان در آن متراژ زمین بنای جدید با طبقات بیشتر ساخت.
بازار ملک و مسکن همواره سوددهی زیادی دارد و میتوان گفت که حتی همان ساختمانهای قدیمی هم برای شما سود به همراه دارد.
افزایش استحکام بنا و نوسازی
ساختمانهایی که بیش از 25 سال عمر دارند فرسوده محسوب میشوند؛ و افزایش عمر ساختمان نیز با افت استحکام و قیمت ساختمان همراه است و بازسازی و نوسازی بنا سبب افزایش مقاومت بنا در مقابل اتفاقات و حوادث میشود و این موضوع موجب میشود که فروش، اجاره و رهن آن ملک با قیمت بالاتری انجام شود.
امکانات مدرن و بروز
ساختمانهای نوساز از امکانات و تکنولوژی جدید برخوردارند و این موضوع امروزه بسیار جذاب و کارآمد میباشد.
در مهمترین مزیت ساخت و ساز سوددهی بالای آن است و هر چه برای ساخت ساختمانها از لوازم و امکانات بیشتری استفاده گردد مزایای بیشتری برای صاحبان ملک خواهد داشت.
فروش راحت
فروش بناهای نوساز بخصوص در ایران طرفداران زیادی دارد و همچنین قیمتهای بالاتری نیز دارد.
معایب ساخت و ساز در ایران
معایب ساختمان سازی در ایران نیز مانند دیگر کشورها میباشد و از این معایب میتوان به ضرر و آسیبهایی چون:
- امکان وجود کلاهبرداریهای گوناگون در ملک، خرید مصالح و قراردادهای پیمانکاری و ...
- عدم تحویل به موقع ساختمان و تأخیر زیاد
- استفاده از مصالح بیکیفیت که موجب بروز انواع خسارات در بعدها میشود.
- آسیبهای جانی و مالی که در طول فرآیند ساخت و ساز ایجاد میگردد.
بهترین راه برای جلوگیری از ضررهای ناشی از ساخت و ساز بهتر است پیش از شروع تمامی ساختمان و کارکنان بیمه شوند.
گفتار نهایی
برای ورود به بازار ساخت و ساز یا باید سرمایه کافی داشته باشید و یا دانش و تخصص لازم در این خصوص زیرا ساخت و ساز صنعتی بسیار مهم با پیچیدگیهای مربوط به خودش است و باید کاملاً اصولی انجام گیرد؛ ساختمانها و منازل باید برای تمامی افراد مکانی ایمن و مطمئن باشد و جایز نیست که با سهل انگاری این مکان به جایی ناامن برای کاربران آن تبدیل گردد؛ و پیش از شروع پروسه ساخت و ساز باید به تمام معایب آن فکر شود تا حداقل مشکل متوجه شما گردد.
گروه ساختمانی مانکس صفر تا صد طراحی ویلا تا ساخت ویلا را با بهترین کیفیت انجام میدهد. با ما در ارتباط باشید.